WIE

Echte Mensen bestaat zowel achter de schermen als op het podium uit een drietal ervaren op elkaar ingespeelde vakmensen die ieder in hun eigen disciplines succesvol en gewaardeerd zijn.

Elk van deze drie heeft individueel tientallen jaren ervaring in de eigen disciplines.

Zo is Hans een ‘muziekmaker’ die veelgevraagd is als uitvoerder en producent.

Mario was onder meer Stadsdichter van Almere en schrijver/uitvoerder van De Almeerse Oudejaarsconference.

Mario


Mario Withoud (1965) is geboren en getogen in Amsterdam. Op de lagere school schreef Mario al korte verhalen. Daarin was hij vaak zelf de – bescheiden – held die een stille verliefdheid koesterde voor de heldin.

Een van de beroepskeuzes die Withoud destijds overwoog was “Swiebertje”.

Withoud kon naar het VWO, hij wilde echter naar de LTS. Zo kon hij zelf zijn wagen repareren wanneer hij als vrachtwagenchauffeur met pech stond. Het compromis werd de Mavo. Via de Havo, waar Mario met dichten begon, haalde hij toch zijn VWO diploma. Een rijbewijs heeft hij nooit gehaald.

Tijdens de middelbare school en zijn studie Nederlands had Withoud verschillende bijbaantjes. Onder meer werkte hij als schoonmaker, bordenwasser, soepmaker in de Maggifabriek en draaide hij nachtdiensten in een staalverhardingsfabriek.

Verder was er de dienstkeuring, maar Hare Majesteits Wapenrok paste Mario niet.

Al dertig jaar leeft hij, in wat voor hoedanigheid dan ook, vrijwel van de pen.

Inmiddels zijn er genoeg memorabele momenten voor Mario als schrijver en dichter. Een optreden in Paradiso. Het winnen van de publieksprijs bij de Amsterdamse poëzieslag. Zijn eerste gepubliceerde verhaal in een serieus blad; Het Maandblad voor Geestelijke Gezondheidszorg. Opname van enkele van zijn gedichten in drie verzamelbundels. Het verschijnen van “zijn” boek Van water tot Flevoland. En natuurlijk de benoeming tot Stadsdichter van Almere eind 2008.

Hans Timmermans


Hans Timmermans (a.k.a. Budha Building) schrijft onder meer muziek voor danstheater, tv-series en exposities. Hij schreef muziek voor de productie 'Bugelfrei'en de theaterproductie 'Nest' (Peggy Olislaegers), voor 'Zoom' (Connie Janssen), voor de expositie 'Venice Bienalle' (Venetie) en de thema muziek voor het jubileum van Organon. Samen met Lady Aida maakte hij de remix voor The Ripplets en componeerde hij muziek voor de tekenfilm / poppenanimatie 'Eefje Wentelteefje' (VPRO, Villa Achterwerk). Op dit moment wordt zijn solowerk gebruikt voor documentaires en Amerikaanse televisie programma's op VH1, Discovery Channel, National Geografics, A&E, Scifi Channel, HBO documentairies, Fox en MTV.

www.hanstimmermans.nl

www.budhabuilding.nl

Leon van Egmond


Op zijn achtste ging Leon bij de harmonie in Oisterwijk. Sindsdien ontwikkelde hij zich als multi-instrumentalist die naadloos in talloze bands, gezelschappen of andersoortige muziekgezelschappen meespeelt zonder zijn eigenheid te verliezen. Het liefst speelt hij trombone of mondharmonica maar hij beheerst ook toetsen, gitaar en zang. Net als Hans is hij thuis in verschillende muziekstijlen en genres. Leon is ook performer die meewerkt aan straattheater, videoclips, educatieve projecten en kunstinstallaties. Buiten dat hij in Echte Mensen zit, vormt hij een muzikaal duo met Frans van der Meer.